HOUT

Binnen elke houtsoort kennen we verschillende kwaliteiten, niet elke kwaliteit is geschikt voor de jachtbouw, het maken van de juiste keuze is dan van het grootste belang en DMPT kan u hierbij uitstekend helpen.

 

Massief hout is een sterke troef bij DMPT, wij kunnen daarom ook een breed assortiment leveren en niet alleen voor de jachtbouw. Door de kennis van de gehele bedrijfskolom kunnen wij slim inspelen op de beschikbare voorraden en kan men rechtstreekse leveringen organiseren van de zagerij of importeur, zowel in binnen- als buitenland.

 

Zowel in rondhout als in gezaagd hout handelen wij onder andere in de volgende houtsoorten: Teak, Mahonie Sipo/Sapeli/Khaya, Kersen, Eiken, Essen, Oregon Pine, Essen, Sitka Spruce, Iepen, Lariks, gemodificeerd hout, thermisch hout, inlandshout, geselecteerd Vuren, Grenen, Berken, Essen, Wenge etc.

 

FINEER

Voor zowel de meest voorkomende fineren als speciale fineren kunt u bij ons terecht. Ook voor bijpassend fineer bij massief hout in bijv. mahonie kunnen wij u van dienst zijn.

 

PLAATMATERIAAL

Plaatmateriaal is er in vele soorten en maten, maar welke plaat is geschikt voor welke toepassing? Niet elke plaat is geschikt voor een maritieme toepassing, wij kunnen u adviseren bij het maken van de juiste keuze. Bij uitstek geschikt voor de scheepsbouw is het plaatmateriaal van het gerenommeerde merk Bruynzeel. Wij hebben ruime ervaring met dit product en kunnen het hele programma leveren. Van Hechthout, Suprahecht, Regina tot decoratieve platen gefineerd met bijv. mahonie, eiken of kersen.

Naast Bruynzeel plaatmateriaal worden de BS1088 en de officiële Marine Plywood platen veelvuldig gebruikt binnen de scheepsbouw.